Hieronder vind je de meest gestelde vragen over internetdiensten. Staat je vraag er niet tussen, kijk dan bij de andere veel gestelde vragen, of neem contact met ons op.
Je internetverbinding zal minimaal 250Mb download én upload zijn. De glasvezel heeft vooralsnog geen grenzen als het om snelheid gaat. De limiet wordt bepaald door de elektronica, er hoeft dus in de toekomst niet opnieuw gegraven te worden. De apparatuur die we nu gebruiken maakt het al mogelijk om tot 10Gbps te uploaden en downloaden.
Is uw internetverbinding toekomstbestendig? Klik hier en voer de test uit.
Nee, je kunt onbeperkt gebruik maken van het internet en onbeperkt up- en downloaden.
Dit hangt af van het soort e-mail adres dat je gebruikt. We maken onderscheid in 3 typen e-mail adressen.
Ja. Het is mogelijk om een vast IP-adres te verkrijgen. NB: het is voor de meeste gebruikers niet noodzakelijk om een vast IP adres te krijgen. Bovendien wisselt het IP adres slechts zelden en zijn er gratis oplossingen om hiermee om te gaan. Wil je desondanks een vast IP adres voor bijvoorbeeld je mailserver thuis, dan is dat mogelijk. Overleg dit met je nieuwe provider.
Ja. Het glasvezelmodem dat wordt geplaatst is erg geavanceerd, het heeft standaard een draadloze router functie. Het is in veel gevallen ook mogelijk om je eigen access point of router te gebruiken.
Er moet onderscheid gemaakt worden tussen twee typen routers.
Iedereen gebruikt internet op zijn eigen manier, maar het is wel zeker dat iedereen de komende jaren meer van zijn verbinding gaat eisen. De verbinding die je nu hebt zal dan niet meer voldoen. Wil je een beter zicht hebben in welke internetsnelheid het beste bij jou past, gebruik dan de keuzehulp op deze site.
Internet via de (coax)kabel en adsl gaat via koper. De belangrijkste nadelen daarvan zijn de onbetrouwbaarheid en de snelheid. Koper is een metaal en dus zeer storingsgevoelig. Daarnaast kan het maar een beperkte snelheid aan. Ook wordt het internet via koper langzamer als je verder van de wijkcentrale af woont of meerdere mensen er tegelijkertijd gebruik van maken. Glasvezel heeft daar allemaal geen last van: het kan een onbeperkte snelheid in welke situatie dan ook én is zeer betrouwbaar.
Je internetverbinding zal minimaal 250 Mbps download én upload zijn. De glasvezel heeft vooralsnog geen grenzen als het om snelheid gaat. De limiet wordt bepaald door de elektronica, er hoeft dus in de toekomst niet opnieuw gegraven te worden. De apparatuur die we nu gebruiken maakt het al mogelijk om tot 10 Gbps te uploaden en downloaden.
Ja, er zijn verschillende soorten pakketten beschikbaar bij de providers.