Glasvezel aanleg | LVCNET.nl

Glasvezel aanleg

Glasvezel aanleg

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de aanleg van het glasvezelnetwerk. Staat je vraag er niet tussen, kijk dan bij de andere veel gestelde vragen, of neem contact met ons op.

Wat zijn 'witte' en 'grijze' adressen of gebieden?

In Nederland maken we onderscheid tussen adressen (kavels) op basis van de telecomnetwerken die op de kavels liggen.

  • Op zwarte adressen ligt coaxkabel, telefoonkabel en glasvezel.
  • Op grijze adressen ligt coaxkabel en telefoonkabel.
  • Op witte adressen ligt alleen telefoonkabel.
Is de aanleg van glasvezel gratis?

Ja, als je meteen meedoet tijdens de aanleg en een abonnement afsluit bij een van de providers. Wil je later een aansluiting of een abonnement dan zijn er extra kosten aan verbonden.

Ontstaat er veel overlast door graafwerkzaamheden bij de aanleg van het netwerk?

LVCNET sluit álle panden in het Land van Cuijk aan. Daartoe worden vele kilometers gegraven en duizenden kilometers glasvezelkabel in de grond gelegd. Natuurlijk zorgden we voor zo min mogelijk overlast. De graafwerkzaamheden worden steeds gefaseerd uitgevoerd.

Wordt mijn voortuin of oprit ook open gegraven?

Nee, in bijna alle gevallen blijven je voortuin en oprit intact. Onze aannemer werkt met zogenaamde tuinboringen. Hierdoor wordt de glasvezel als het ware onder je tuin door geschoten. Bij je gevel wordt vervolgens de kabel in je huis gebracht en naar je meterkast of een andere locatie geleid.

Ligt het trottoir er weer netjes bij na afloop van het project?

Helaas kunnen we enige overlast niet voorkomen, zoals hierboven ook gemeld. Onze aannemer zorgt ervoor dat bestrating weer keurig netjes wordt teruggelegd. Ook als blijkt dat na bijvoorbeeld een jaar de bestrating verzakt, dan wordt deze in overleg met de gemeente gerepareerd.

Waar komt de glasvezelaansluiting in mijn woning?

Voordat er met de graafwerkzaamheden begonnen wordt, komt er iemand bij je langs om te ‘schouwen’. Samen met deze specialist bekijk je de meest ideale locatie voor de glasvezelaansluiting in je woning. Dat is voor veel woningen het zelfde punt waar ook de kabel voor de kabeltelevisie binnenkomt.

Kan bestaande bekabeling in huis gebruikt blijven?

Ja, voor het grootste gedeelte zeker. Digitale TV kan ook over de bestaande coax bekabeling. Computers worden draadloos aangesloten of via de al aanwezige netwerkbekabeling (UTP). Wij kunnen je ook adviseren als je wijzigingen wenst in de bekabeling. Indien nodig kan de monteur deze voor je aanbrengen tegen een meerprijs.

Als ik nu niet mee doe, wat gebeurt er dan?

Voorlopig gebeurt er dan voor jou niets. E-Fiber sluit alle huizen, bedrijven en instellingen in het Land van Cuijk aan. Wanneer diensten worden afgenomen sluiten we je aan tot in de meterkast.

Kan ik op een later moment glasvezel laten aanleggen?

Dat kan, maar dan zijn er wel kosten aan verbonden. Nu wordt uw woning gratis aangesloten. Ook in het buitengebied. Wilt nu geen aansluiting maar later wel, dan betaald u de aansluitkosten en activatiekosten. Kiest u nu geen abonnement bij een provider (maar wel een aansluiting) maar later wel, dan betaalt u 450 euro activatiekosten

Wordt mijn woning voorzien van glasvezel?

Ja, alle woningen krijgen een glasvezelaansluiting tenzij je dat niet wilt.

Welke stappen moeten doorlopen worden voor de aanleg van glasvezel?

Eerst wordt glasvezel aangelegd in je straat, dan wordt met behulp van een tuinboring de glasvezelkabels tot aan de woning doorgetrokken. Vervolgens komt er iemand  langs om de situatie te bekijken en de juiste plek te vinden om de glasvezel-aansluiting te maken. Als vervolgens het glasvezelpakket van je nieuwe provider is geïnstalleerd, kun je gebruik gaan maken van je verbinding.

Wanneer wordt er glasvezel in de gemeente aangelegd?

Een exacte datum is niet te geven. Glasvezel zal in het Land van Cuijk gefaseerd worden aangelegd. Streven is om het hele netwerk er zo snel mogelijk te hebben liggen. We sturen op start aanleg in maart 2018.

Is Coax een alternatief voor glasvezel?

Niet als je nu al van de superieure eigenschappen van glasvezel wilt genieten. Het coaxnetwerk ligt ook maar in delen van het Land van Cuijk. Op het coaxnetwerk heeft Ziggo het monopolie. Er is dus geen concurrentie. Op de glasvezel kunnen na aanleg alle provider die willen hun diensten leveren.

Wat kost het aanleggen van glasvezel in de kern?

Doe je meteen mee, dan is de aansluiting op glasvezel gratis. Stap je later in, dan zijn de activatiekosten 450 euro.

Wat kost het aanleggen van glasvezel in het buitengebied?

Ook in het buitengebied is de aansluiting gratis. Let op: wil je in het buitengebied later een aansluiting op glasvezel, dan kost dat – afhankelijk van de afstand van de weg tot de woning – 1800 euro of meer en als je dan een abonnement afsluit nog eens 450 euro.

Wat gebeurt er als ik niet mee doe met de vraagbundeling?

Dan zijn er twee opties: of er komt geen glasvezel in de regio, omdat teveel mensen niet meedoen met de vraagbundeling. Of er komt wel glasvezel in de regio.

Een abonnement nemen nadat de aanleg in je woonplaats klaar is kost 450 euro extra.

×