Aansluiten en Planning | LVCNET.nl

Aansluiten en Planning

Aansluiten en Planning

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over het aansluitgebied en de planning. Staat je vraag er niet tussen, kijk dan bij de andere veelgestelde vragen, of neem contact met ons op.

Ik woon in een huurwoning, kan ik toch inschrijven?

Ook als je een huurwoning hebt, kun je je aanmelden. Woningcoöperaties in het Land van Cuijk ondersteunen glasvezel. Ook als je in een appartementencomplex woont, is (indien nodig via de vereniging van eigenaren)  een glasvezel-aansluiting mogelijk.

Ik huur een woning, krijg ik een gratis glasvezelaansluiting?

Ook als je een huurwoning hebt, kun je je aanmelden voor een gratis glasvezelaansluiting. Woningcoöperaties in het Land van Cuijk ondersteunen glasvezel. Ook als je in een appartementencomplex woont, is (indien nodig via de vereniging van eigenaren)  een glasvezel-aansluiting mogelijk.

Wordt er ook glasvezel aangelegd in het buitengebied?

Jazeker. De kracht van LVCNET is dat we gaan voor een gebiedsdekkend glasvezelnetwerk. Dat betekent dat we zorgen voor glasvezel in de kernen, maar ook in het complete buitengebied.

Worden echt alle buitengebieden aangesloten?

Ja. Het kan echter zijn dat er een aantal aansluitingen zo kostbaar zijn, dat er naar toe graven geen goed idee is. Dit zal van toepassing zijn op slechts enkele panden in het Land van Cuijk. Hiervoor zoekt de coöperatie een andere oplossing.

Wanneer moet ik gaan betalen?

Pas zodra je gebruik gaat maken van de diensten zoals internet, televisie en telefonie, ontvang je een factuur van de dienstenaanbieder van je keuze. Je kunt er dus voor kiezen om het abonnement voor glasvezeldiensten pas in te laten gaan, zodra je huidige abonnement(en) zijn gestopt.

Hoe werkt de overstapservice?

De overstapservice verschilt per provider. Dit wordt tijdens de aanmelding ook met je besproken.

Waar komt glasvezel liggen in het Land van Cuijk?

LVCNET zorgt voor een gebiedsdekkend glasvezelnetwerk. Dat betekent dat we ervoor zorgen dat overal in het Land van Cuijk glasvezel wordt aangelegd. Zowel in het buitengebied, als op de bedrijventerreinen als in alle kernen.

Kan ik na aansluiting direct gebruik maken van de mogelijkheden van glasvezel?

Je kunt van je aansluiting gebruik maken als de modem en de router van het glasvezelpakket van je nieuwe provider is geïnstalleerd.

Wanneer word ik aangesloten op glasvezel?

Een exacte datum is niet te geven. Glasvezel zal in het Land van Cuijk gefaseerd worden aangelegd. Streven is om het hele netwerk er zo snel mogelijk te hebben liggen.

Maakt het uit hoe ver ik van het aansluitpunt af woon?

In principe maakt het niet uit hoever je van een aansluitpunt af woont. Alleen als je in het buitengebied woont en je later dan juni voor glasvezel aanmeldt, dan wordt het bedrag dat je moet betalen voor je aansluiting berekend aan de hand van de afstand van je voordeur tot aan de straat.

Wat moet ik bij aansluiting betalen aan het glasvezelbedrijf?

Het aansluiten is in principe gratis.

Welke kosten maak ik allemaal als ik overstap en een abonnement afsluit?

In principe maak je geen extra kosten, behalve als je na de aanleg een abonnement neemt. Dan betaal je circa 450 euro activatiekosten.

Zijn er kosten verbonden aan het opzeggen bij mijn huidige provider?

Dat ligt aan het abonnement dat je hebt afgesloten. Informeer hierover bij je huidige provider.

Kun je worden aangesloten zonder een pakket af te nemen?

Ja dat kan. Maar als je na de aanleg een abonnement neemt. Dan betaal je circa 450 euro activatiekosten.

Ik wil wel graag dat mijn woning wordt aangesloten op glasvezel, maar wil me nog niet aanmelden bij een provider. Kan dit?

Als je jezelf na de aanleg inschrijft voor een abonnement betaal je activatiekosten. Die kosten zijn 450 euro.

×